De aproape cinci ani, Cătălin Resmeriţă prezintă prin intermediul mass-media intervenţiile la care participă jandarmii nemţeni.
Cătălin Resmeriţă a ales calea plină de privaţiuni a regimului cazon atunci când a decis să urmeze cursurile Liceului Militar „Neagoe Basarab“ din Buzău. „Îmi plăceau disciplina şi ordinea, iar părinţii au fost de acord cu alegerea mea şi m-au susţinut“, îşi aminteşte căpitanul Resmeriţă. Pentru un elev de 15 ani, regimul militar a fost greu de trecut.
S-a călit în timpul liceului
„Adaptarea la sistemul cazon a fost mai grea, cu restricţiile şi privaţiunile pe care le presupune milităria. În afară de program, dacă luai o notă sub 7, nu mai primeai învoire în weekend şi nu puteai să ieşi în oraş sau să pleci acasă“, mai spune ofiţerul.
În ciuda acestor inconveniente, jandarmul spune că viaţa din liceul militar a avut şi părţi frumoase. „Cel mai mare avantaj este acela că după absolvirea liceului şi a Academiei mi-am făcut prieteni din toate judeţele. Oriunde merg în ţară am la cine bate la uşă“, susţine căpitanul.
O altă alegere pe care Cătălin Resmeriţă a trebuit să o facă înainte de a începe propriu-zis cariera militară a fost la încheierea cursurilor Academiei de Poliţie. Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor le-au prezentat viitorilor absolvenţi oportunităţile pe care le aveau la acea vreme, legate de carieră: munca în Poliţie, la Situaţii de Urgenţă sau Jandarmerie.
„Am ales Jandarmeria pentru că, din cele prezentate, am găsit că are cele mai interesante misiuni. Era ceva nou ca activitate, iar Jandarmeria se evidenţia din ce în ce mai mult“, mai spune căpitanul Resmeriţă.
În primii patru ani de activitate, ofiţerul a lucrat ca instructor militar de ordine şi siguranţă publică, la Gheorghieni şi Bicaz. A fost şi comandant al plutonului de interve