Efervescenţă neobişnuită pe piaţa locurilor de muncă din IT&C-ul românesc. Al doilea an al crizei economice aduce şi veşti bune în vârtejul concedierilor anunţate de guvernanţi, organizaţii internaţionale, dar şi de mediul privat.
În ultimele zile, două corporaţii IT&C au anunţat proiecte care implică peste 800 de locuri de muncă pentru filialele lor din România. Luna ianuarie s-a încheiat cu deschiderea noului centru global de administrare a reţelelor Alcatel-Lucent de la Timişoara: 310 de angajaţi în prezent, alte 200 de persoane urmând a fi angajate până la sfârşitul anului în curs. Noul centru furnizează servicii de suport pentru reţele de comunicaţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).
Noul proiect vine pe fondul unui şir de tensiuni care au culminat la 27 noiembrie 2009 cu o grevă de avertisment de două ore. Protestatarii cereau acordarea unor salarii compensatorii în cazul concedierii colective sau a externalizării unor departamente, precum şi semnarea contractului colectiv de muncă.
HP +30%
O altă veste bună a venit din partea gigantului HP care a anunţat ieri o creştere de 30% a numărului de angajaţi (peste 600 de persoane) la Centrul de servicii partajate din Bucureşti. Global eBusiness Operations Center, cu peste 2.000 de angajaţi în prezent, derulează multiple activităţi de relaţionare cu clientul sau cu partenerii, activităţi administrative şi logistice, activităţi de suport creditare şi colectare a debitelor, activităţi de suport a vânzărilor în 22 de limbi străine.
TELEMOBIL, "CONCEDIERI VOLUNTARE"
Integrarea Telemobil în structurile Cosmote România continuă (şi) prin inevitabilul program de disponibilizări. Machetate sub denumirea de "plecări voluntare într-un mediu macroeconomic ostil", concedierile presupun salarii compensatorii şi asigurare medicală pentru o perioadă de şase