Deşi în Franţa se resimt încă efectele crizei economice, unul dintre sectoarele cheie ale economiei, cel al industriei de automobile afişează un tonus foarte bun. Vânzările de maşini noi au crescut cu 14% luna trecută, în comparaţie cu luna ianuarie a anului 2009. În sfera industriei, un salariat din zece lucrează pentru automobil, deci dacă se vând bine automobilele înseamnă că se poate miza pe o anumită reluare a activităţii economice. Sigur, statul francez a avut grijă să lanseze unele măsuri de stimulare a acestui sector, ca şi în alte zone ale lumii.
Deşi în Franţa se resimt încă efectele crizei economice, unul dintre sectoarele cheie ale economiei, cel al industriei de automobile afişează un tonus foarte bun. Vânzările de maşini noi au crescut cu 14% luna trecută, în comparaţie cu luna ianuarie a anului 2009.
La prima vedere, s-ar spune că avem de-a face cu un indicator pozitiv. În sfera industriei, un salariat din zece lucrează pentru automobil, deci dacă se vând bine automobilele înseamnă că se poate miza pe o anumită reluare a activităţii economice. Sigur, statul francez a avut grijă să lanseze unele măsuri de stimulare a acestui sector, ca şi în alte zone ale lumii.
Iată însă că pe acest fond de euforie a apărut brusc criza "acceleratorului". Cel puţin aşa o numesc mediile de informare. Să reţinem deci acest termen : după criza economică, după criza financiară, după criza vacii nebune şi cea a gripei porcine, avem acum o criză a acceleratorului sau a pedalei de acceleraţie, ca să fim mai precişi.
Firma japoneză Toyota s-a văzut obligată să-şi recheme în garajele sale în jur de două milioane de vehicule, răspândite în multe ţări ale lumii, pentru un mic defect la accelerator. Şi firma franceză PSA Peugeot Citröen s-a trezit cu acest mic defect pe unele dintre modelele sale şi a anunţat că în jur de o sutp de mii de vehicule trebuie s