Folosit în special pentru recrutarea senior executive/top management
Cererea de servicii de tip executive search a crescut foarte mult în România
Dintre metodele de recrutare existente, head-hunting-ul se remarcă fiind folosit în principal pentru recrutări la nivel de top management. Head-hunting-ul este recunoscut a fi folosit în principal pentru executive search, recrutări la nivel de top management. La nivelul ţării noastre există mai multe companii specializate pe executive search, una dintre acestea fiind Hill International România. Pentru a descoperi mai multe despre această metodă de recrutare, ne-am adresat Anişoarei Roşca, senior consultant în cadrul companiei, specializată în Client management şi consultanţă HR, care conduce diferite proiecte de head-hunting pentru top şi middle management.
Membru asociat al Chartered Institute of Personnel and Development (C.I.P.D.), Anişoara Roşca ne-a prezentat pe larg caracteristicile şi obiectivele acestui tip de recrutare, precum şi avantajele pe care le au companiile alegând "vânarea de capete".
- Care sunt particularităţile acestei metode de recrutare?
- Spre deosebire de sistemul clasic de recrutare - care presupune parcurgerea unor etape ca: publicarea/postarea unui anunţ de angajare, selecţia CV-urilor şi trecerea potenţialilor candidaţi identificaţi prin diverse metode de evaluare în vederea stabilirii short-list-ului final - stricto sensu, metoda denumită "head-hunting" este mai mult decât un proces, este arta de a evidenţia oportunităţile existente şi a le pune în relaţie directă cu experienţa, activitatea unei/unor persoane vizate (de obicei un top/middle manager) pentru ca aceasta să poată decide în favoarea schimbării locului de muncă, în cele mai multe cazuri către o companie concurentă. Head-hunting-ul este aplicabil în special pentru poziţiile de nivel s