A pictat, timp de 13 ani, icoane pe lemn, lucrările sale fiind expuse în toată Europa. Acum însă o altă pasiune îi ocupă tot timpul - terapia Yumeiho.
Roxana Necula ar fi vrut să practice medicină naturistă. Destintul însă a îndrumat-o către o carieră de artist. Timp de 13 ani, a pictat icoane pe lemn, lucrările sale fiind expuse în marile oraşe ale Europei. Chiar dacă cine o cunoştea putea spune că asta va face toată viaţa, tănăra şi-a schimbat cariera, începând să practice terapia Yumeiho.
„Am luat contact cu Yumeiho în urmă cu 13 ani, cand mi s-a facut prima şedinţă. Ulterior am incercat să învâţ singură practicarea acestei forme de terapie dar am înţeles că nu e posibil, că este o disciplină a cărei taine trebuie transmise direct, pe linie iniţiatică. Abia în 2007 am început cu adevărat să învăţ şi să practic Yumeiho, mergând la cursurile ţinute de sensei Sorin Iga, care este recunoscut ca fiind succesorul maestrului fondator, Masayuki Saionji", spune Roxana Necula.
În trei ani, a trecut de la practicant, la instructor
A fost dragoste „la prima terapie", iar în cei trei ani de când practică Yumeiho, a trecut de la simplu practicant, la instructor, acum numărându-se printre cei 40 de terapeuţi din ţară şi cei cinci instructori activi înregistraţi la nivel naţional. Majoritatea timpului îl petrece alături de pacienţii săi, Roxana Necula spunând că nu se vede făcând altceva.
„Ceea ce fac acum mi se potriveşte până la identificare: de la idealul spre care tinde, indreptare şi verticalizarea omului, până la modalitatea de acţiune: blând dar în acelaşi timp surprinzător şi şocant în acţiunea lui modelatoare", afirmă tănăra practicantă de Yumeiho.
Roxana Necula spune că modul de lucru în Yumeiho este specific artelor marţiale, dar folosit în scop vindecător.
„Terapeutul îşi foloseşte centrul de greut