În ciuda vârstei sale fragede, Bogdan vede viaţa prin plierile de origami, arta pe care o predă şi la şcoala sa, „Palatul de Hârtie“.
Bogdan îşi descrie dintr-un suflet operele de care s-a ataşat cel mai mult „Este Buddha pe un lotus, aici am un păianjen şi aici un peşte koi. Această bombonică este prima mea creaţie“, spune băiatul.
El face origami, arta japoneză care constă în plierea hârtiei pentru a obţine diferite forme, de aproape şase ani, dar entuziasmul său nu a scăzut deloc. Ba din contră, creşte pe zi ce trece. Pasiunea sa a început la vârsta de cinci ani, când a primit două cărţi despre origami.
,,Cărţile au fost cum nu se poate mai bine-venite pentru că pe vremea aceea mă cam plictisisem de jucăriile simple“, spune Bogdan. Din aceea clipă şi până acum, băiatul nu a mai stat nicio zi fără să plieze, fără să îndoaie cu exactitate hârtia specială de orez pentru a obţine formele dorite.
Până să ajungă profesor de origami, el a învăţat chiar şi zece ore pe zi. „Am reuşit să învăţ origami din diagrame, înainte să învăţ să citesc“, mărturiseşte micul artistul. În tot acest timp, el a reuşit să strângă peste 2.000 de lucrări.
Blogul său, vizitat de peste 10.000 de persoane
Talentul său nu a fost însă trecut cu vederea. El este singurul copil-artist care a avut expoziţii şi ateliere de origami la Muzeul Naţional Cotroceni, la Muzeul Satului sau la Palatul Şuţu.
Succesul creaţiilor sale au fost confirmate şi pe internet. Blogul său http://origamibogdanionescu.blogspot.com a adunat până acum peste 10.000 de vizitatori din 21 iunie 2009, data la care a fost creat.
Pentru a promova această artă, dar şi pentru a-i ajuta pe ceilalţi copii care vor să înveţe tainele origami, Bogdan a înfiinţat un club de origami, „Palatul de Hârtie“, la care participă 15 copii cu vârste între 8 şi 12 ani. „La