Când e aşa de frig afară, tare bine e să te tragi mai aproape de foc şi să stai la poveşti. Ceva dulce, o băutură aromată şi prieteni care să-ţi ţină companie. Cam acestea ar fi trăsăturile unei după-amiezi de iarnă. Una de poveste...
În cel de-al cincisprezecelea volum al seriei dedicate lui Jamie Oliver (a cincea parte a cărţii "Dimineţi minunate cu bucătarul care se dezbracă de... secrete"), prietenul vostru într-ale bucătăriei şi-a propus să transforme o zi obişnuită într-una veselă. Cu multe fructe, prăjituri, îngheţate, dar şi cocteiluri uşor de preparat acasă, astfel încât să vi se ducă faima. Şi cine nu-şi doreşte să devină celebru?!
Când vi se face o poftă nebună de dulciuri, nu alergaţi la prima cofetărie care vă iese în cale (s-ar putea să fiţi dezamăgiţi!), ci deschideţi "abecedarul deserturilor". Citiţi (sau mai bine savuraţi) pe îndelete fiecare reţetă, imaginaţi-vă bunătăţile aflate la doar o pagină distanţă, şi apoi, păşiţi, cu optimism, în lumea lui Jamie.
IMAGINAŢIE
Regula de bază, şi cea mai importantă de altfel, este imaginaţia. Oricum aţi proceda, reţeta sigur va fi una interesantă, dacă nu de-a dreptul aventuroasă. "Vreau să vă spun o poveste simpatică despre o reţetă din cartea «Bucătarul se dezbracă... de secrete». Spre sfârşitul unei reţete de prăjitură cu fructe, am adăugat: «Pun pariu că aveţi o mulţime de idei, încercaţi-le». Am primit recent o scrisoare de la o doamnă în vârstă, care îmi scria că încercase să fie mai creativă, dar rezultatul nu avusese un gust prea bun. S-a dovedit că pusese nişte chipsuri cu boia iute în blatul prăjiturii cu fructe. Asta chiar m-a făcut să râd, deşi e interesant de ştiut că există în lume persoane cu un pronunţat spirit de aventură."
Ananasul cu zahăr şi mentă este un desert ce va face senzaţie. În primul rând, nu aveţi nevoie decât de cel mai frumos