Legea salarizării din sistemul bugetar este posibil să se schimbe, ţinând cont de un sistem propus de Banca Mondială care clasifică posturile în funcţie de "conţinutului muncii efectiv lucrate". Pentru elaborarea noii grile, se va evalua munca a 1.000 de bugetari, acoperind diferite domenii şi grade. "Prin urmare, în vederea obţinerii unui eşantion reprezentativ pot fi evaluate circa 1000 de posturi, cu scopul de a include în eşantion suficiente exemple cu toate gradele probabil
Legea salarizării din sistemul bugetar este posibil să se schimbe, ţinând cont de un sistem propus de Banca Mondială care clasifică posturile în funcţie de "conţinutului muncii efectiv lucrate".
Pentru elaborarea noii grile, se va evalua munca a 1.000 de bugetari, acoperind diferite domenii şi grade.
"Prin urmare, în vederea obţinerii unui eşantion reprezentativ pot fi evaluate circa 1000 de posturi, cu scopul de a include în eşantion suficiente exemple cu toate gradele probabile. Sfera noului sistem de clasificare a posturilor va include întreg sectorul public, care în prezent reprezintă aproximativ 1,3 milioane de posturi. Această cifră include personal militar, ori comisia va trebui să decidă dacă pentru această categorie de personal va trebui realizată o analiză separată, date fiind natura funcţiilor din acest domeniu şi diferenţele de structură a carierei", se atenţionează în documentul citat de Mediafax.
Salarii în funcţie de muncă
Astfel, posturilor considerate importante li se vor acorda salarii mai mari, iar celor considerate mai puţin importante pe noua grilă – se se vor aloca bugete mai mici.
"Valorizarea unor posturi conduce în mod normal la un salariu mai mare. Pentru posturile care se apreciază valoric este însă probabil ca în acest moment să nu existe resurse suficiente pentru a acoperi compensarea financiară imediată a nivelului de creştere