A început să lucreze ca ajutor de ospătar pe vremea când era un copil şi după zeci de ani de muncă a reuşit să aibă propria lui afacere.
A lucrat încă de la 14 ani ca ajutor de ospătar la Popasul Româneşti. “Mi-aduc aminte că dimineaţa mă duceam la şcoală şi după ce terminam cursurile, la serviciu. Era foarte greu pe vremea aceea, dar trebuia să muncesc ca să mă întreţin şi să reuşesc să fac ceva în viaţă. Era foarte mult de lucru atunci, toată lumea îşi permitea să meargă să ia masa în oraş”, spune Nicolae. Erau zile când descărca şi încărca câte 800 de sticle de bere pe zi, dar acest lucru nu l-a făcut să renunţe, ci din contră l-a ambiţionat să meargă mai departe. După ce a terminat Şcoala profesională a fost angajat ca ospătar la acelaşi local şi a participat la numeroase competiţii. În 1987 a ieşit pe primul loc la concursul naţional pe meserii. Se ocupă de două pensiuni Fiind unul dintre cei mai buni ospătari, Nicolae a fost ales pentru a servi diferite personalităţi ale vremii. “L-am servit şi pe Nicu Ceauşescu, pe fraţii lui Ceauşescu, la diferitele mese pe care le organizau la Cheia, la Seciu, ne luau peste tot. Când participam la astfel de evenimente, nu făceam decât să servim şi să debarasăm mesele, nu intram în vorbă cu invitaţii, totul mergea ca pe bandă rulantă”, spune Nicolae. În 1994 şi-a cumpărat un teren la Româneşti şi până în 2000 şi-a ridicat o casă unde acum stă împreună cu familia. În 1995 şi-a deschis un magazin alimentar în Ploieşti, iar în 2003 un aprozar căruia i-a mers foarte bine. “Mă trezeam de dimineaţă, mă duceam să iau marfă de la Pucheni, iar la ora 7.00 eram înapoi în localitate. Nu a fost uşor, însă dacă nu munceşti, nu îţi dă nimeni”. Deşi avea propria afacere, Nicolae nu a renunţat nici la profesia de bază, între timp fiind promovat şef de sală. “Mergeam de dimineaţă la serviciu, stăteam până la 2 noaptea, iar a doua zi