Ingrediente:
500g spaghete, 300g piept de pui, 100ml ulei, o ceapă mai mare, 4 linguri de tomate, o lingură boia de ardei dulce, 50ml oţet de mere, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, sare şi piper după gust, 1/2 linguriţă cimbru pisat fin, 2 frunze de mentă.
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb la foc mic, timp de 20 de minute. În apa de fiert se pun puţin ulei de măsline şi sare. După ce au fiert, spaghetele se strecoară şi se clătesc cu apă rece. Pieptul de pui se toacă foarte fin, se căleşte uşor, se adaugă bulionul şi boiaua. Se pun restul ingredientelor şi se fierb cam 20 de minute. Se adaugă făina desfăcută în puţină apă şi se continuă fierberea cinci minute. Se potriveşte gustul. Se obţine un sos foarte gustos, cu o culoare intensă, deosebit de plăcută. Se serveşte separat sau împreună cu spaghetele. (Puteti adauga usturoi pisat amestecat cu ulei de masline si sare, iar deauspra parmezan ras.)
Ingrediente:
500g spaghete, 300g piept de pui, 100ml ulei, o ceapă mai mare, 4 linguri de tomate, o lingură boia de ardei dulce, 50ml oţet de mere, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, sare şi piper după gust, 1/2 linguriţă cimbru pisat fin, 2 frunze de mentă.
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb la foc mic, timp de 20 de minute. În apa de fiert se pun puţin ulei de măsline şi sare. După ce au fiert, spaghetele se strecoară şi se clătesc cu apă rece. Pieptul de pui se toacă foarte fin, se căleşte uşor, se adaugă bulionul şi boiaua. Se pun restul ingredientelor şi se fierb cam 20 de minute. Se adaugă făina desfăcută în puţină apă şi se continuă fierberea cinci minute. Se potriveşte gustul. Se obţine un sos foarte gustos, cu o culoare intensă, deosebit de plăcută. Se serveşte separat sau împreună cu spaghetele. (Puteti adauga usturoi pisat amestecat cu ulei de masline si sare, iar deauspra parmezan ras.)