ARCA şi celelalte echipe înscrise în Google Lunar X Prize au fost invitate la NASA Jet Propulsion Laboratory unde au avut parte de un briefing despre misiunea planetară a NASA, ţinut de inginerii care au proiectat şi au operat cu navetele spaţiale. Vizita face parte din programul summitului Google Lunar X Prize, în cadrul căruia au avut loc dezbateri pe marginea regulamentului competiţiei. Echipa ARCA a vizitat locaţiile unde se asamblează şi se pregăteşte pentru misiune Mars Sci
ARCA şi celelalte echipe înscrise în Google Lunar X Prize au fost invitate la NASA Jet Propulsion Laboratory unde au avut parte de un briefing despre misiunea planetară a NASA, ţinut de inginerii care au proiectat şi au operat cu navetele spaţiale.
Vizita face parte din programul summitului Google Lunar X Prize, în cadrul căruia au avut loc dezbateri pe marginea regulamentului competiţiei. Echipa ARCA a vizitat locaţiile unde se asamblează şi se pregăteşte pentru misiune Mars Science Laboratory Rover, cel mai mare vehicul ce va trimis pe suprafaţa planetei Marte în toamna anului 2011.
ARCA (Asociaţia Română de Aeronautică şi Cosmonautică) reprezintă România la Google Lunar X Prize, o competiţie lansată de compania Google care se adresează acelor proiecte finantaţe măcar în proporţie de 90% din bani privaţi.
Obiectivul este trimiterea unui robot pe suprafaţa lunii care să călătorească 500 de metri şi să trimită imagini pe pământ. Echipa care va atinge obiectivul înainte de data de 31 decembrie 2012 va primi un premiu în valoare de 20 de milioane de dolari. După această dată, premiul scade la 15 milioane şi cea de-a doua aselenizare va fi recompensată cu 5 milioane de dolari. Până în prezent s-au înscris 21 de echipe din toată lumea.
Echipa ARCA a fost prezentă între 13 şi 15 noiembrie 2009 în largul Mării Negre, pe nav