- Economic - nr. 473 / 3 Februarie, 2010 Referitor la cifrele si procentele avansate, luni, de catre reprezentantii patronatelor din industria alimentara, privind efectele instituirii unei contributii pentru descurajarea consumului de produse alimentare nerecomandate, cu continut crescut de sare, grasimi, zahar sau aditivi alimentari, Ministerul Sanatatii considera ca sunt nerealiste si nu au baza de calcul reala. Reprezentantii patronatelor din industria alimentara au declarat ca aplicarea asa-zisei taxe pe fast-food va scumpi aceste produse cu aproximativ 20 la suta, procent cu care ar fi afectati si angajatii din domeniu, fie prin pierderea locului de munca, fie prin diminuarea salariilor. Pana in prezent, Ministerul Sanatatii nu a stabilit lista produselor alimentare nerecomandate care ar putea fi taxate si nici cuantumul de contributii, motiv pentru care sustine ca nu exista cifre reale pe baza carora ar putea fi calculate majorari de preturi la alimente sau disponibilizari de personal. Oficialii Ministerului Sanatatii atrag atentia reprezentantilor asociatiilor profesionale din acest sector sa nu foloseasca intentia privind descurajarea consumului de alimente nesanatoase ca pe un pretext pentru introducerea, nejustificata, a propriilor intentii si masuri care pot afecta populatia. De altfel, joi, 4 februarie, Ministerul Sanatatii va organiza, la sediul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, o dezbatere publica pe aceasta tema, solicitata de catre ROMALIMENTA, ROMPAN si Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui. LUCRETIA POP - Economic - nr. 473 / 3 Februarie, 2010 Referitor la cifrele si procentele avansate, luni, de catre reprezentantii patronatelor din industria alimentara, privind efectele instituirii unei contributii pentru descurajarea consumului de produse alimentare nerecomandate, cu continut crescut de sare, grasimi, zahar sau aditivi