Viitoarea linie de troleibuz din Craiova nu va trece prin viitorul pasaj de la Universitate, aşa cum vedeau la un moment dat edilii proiectul pentru introducerea transportului electric pe linia Gară - Romaneşti, pe actualul traseu 1. Cele două trasee, al tunelului şi al liniei, se suprapun pe bulevardul Carol I, între intersecţia cu strada Calea Bucureşti şi intersecţia cu strada A.I. Cuza, şi pe o bună bucată din strada Arieş.
Studiul de fezabilitate al troleibuzului, finalizat în 2007 înainte de lansarea proiectului de construire a tunelului din centrul oraşului, trebuie adaptat la situaţia din teren, care va fi cu totul alta după săparea pasajului. Dilema în această situaţie era pe unde să treacă troleibuzul, dat fiind că tunelul nu ar avea dimensiunile care să permită o linie electrificată, iar deasupra nu ar rămâne suficient spaţiu.
„Linia pentru transportul cu troleibuzul nu va fi amenajată prin tunel, ci la suprafaţă, pe traseul stabilit iniţial. Proiectanţii susţin că există spaţiu în dreapta şi pentru această bandă“, a spus ieri purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Carmen Licu. Traseul troleibuzului va măsura 12 km şi va traversa cartierele Rovine, Brazda lui Novac, Gării, Centru, 1 Mai şi Romaneşti. Lucrarea se va finanţa în cadrul planului integrat de dezvoltare, primăria cerând 7,5 milioane de euro pentru acest proiect. Viitoarea linie de troleibuz din Craiova nu va trece prin viitorul pasaj de la Universitate, aşa cum vedeau la un moment dat edilii proiectul pentru introducerea transportului electric pe linia Gară - Romaneşti, pe actualul traseu 1. Cele două trasee, al tunelului şi al liniei, se suprapun pe bulevardul Carol I, între intersecţia cu strada Calea Bucureşti şi intersecţia cu strada A.I. Cuza, şi pe o bună bucată din strada Arieş.
Studiul de fezabilitate al troleibuzului, finalizat în 2007 înainte de lansarea proiectului