Cu o experienţă de peste 28 de ani în inginerie mecanică, orădeanul a decis să-şi folosească meseria pentru un hobby inedit. Dan s-a hotărât să creeze propriile produse în 2003. Atunci s-a gândit să aducă pe piaţă ceva nou, ceva ieşit din comun.
PROFIL
Născut. 30 ianuarie 1956, în Ştei, jud Bihor
Familie. Căsătorit, are doi băieţi
Studii. Institutul Politehnic din Timişoara, secţia mecanică
Şi cum era pasionat de mecanisme, utilaje de lucru şi jucării, i-a venit ideea unor machete de camioane lucrate manual din lemn. „Ideea era să evit un produs banal, comun, pe care îl fac şi comercializează şi alte firme şi pentru care trebuie găsite tot timpul noi trucuri pentru a fi vândute”, îşi aminteşte inginerul.
Machete de lemn demontabile
Obiectivul lui Dan a fost să realizeze produse cu toate componentele demontabile şi cu cel mai mare număr de elemente funcţionale permis de caracteristicile constructive. „Am ales o temă foarte generoasă şi, în acelaşi timp, de o mare provocare. Mi-am impus să realizez un produs cu totul nou, într-o concepţie diferită de ceea ce oferă piaţa în acest domeniu, un produs care să aducă mai multă satisfacţie cumpărătorului, să uimească şi să entuziasmeze”, povesteşte Dan Butiri.
După ce s-a hotărât să facă machete de camioane din lemn, a început să-şi achiziţioneze scule de mână, pe rând, în funcţie de operaţiile pe care le făcea. Cu toate că nu avea experienţă în lucrul cu lemnul, Dan s-a lăsat condus de simţul tehnic şi a reuşit să realizeze exact ceea ce şi-a propus. „Am ales asamblarea cu şuruburi pentru lemn. Pe de o parte, trebuia să am o asamblare robustă, care să suporte multe manevrări, iar pe de altă parte trebuia ca elementele de lemn să fie delicate, elegante, să obţin un ansamblu cu o evidentă supleţe”, spune inventatorul.
Muncă t