Are în palmares două medalii de argint la Campionatul Naţional cu echipele de juniori III ale LPS Focşani şi a mai cucerit şi o medalie de bronz cu formaţia de juniori II a Liceului Sportiv. Pe perioada studiilor universitare, Florin Drăgan a jucat handbal în liga I la Spartak Bucureşti.
A fost jucător de bază al acestei echipe, evoluând doi ani de zile la cel mai înalt nivel, alături de Steaua, Dinamo, Carpaţi Mârşa şi Ştiinţa Bacău.
„În perioada anilor 70 erau jucători de mare valoare. România era „sperietoarea" lumii în marile competiţii, Europene sau Mondiale. Cistan Gaţu, Cornel Oţelea, Ştefan Birtalan, Cornel Penu, şi mai apoi Maricel Voinea, Radu Voina sau Vasile Stângă au uimit lumea prin rezultatele lor", rememorează Drăgan acele vremuri, în care şi el a cunoscut primel succese.
„În 1974, aunci când am intrat la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, naţionala României a câştigat un nou titlul mondal. Vă daţi seama ce bucurie a fost în toată ţara", completează cu emoţie Forin Drăgan.
Gloria handbalului, o stea demult apusă
Profesorul focşănean recunoaşte că handbalul masculin românesc nu mai este la nivelul anilor 1970 şi 1980, pentru că nu s-a investit la timp în şcolile de juniori.
„S-a crezut că se poate merge la infinit cu altfel de performanţe.
România spulbera marile forţe ale lumii în aproape toate competiţiile de anvergură. După ce naţionala masculină de handbal a ţării noastre a cucerit lumea, nu s-a mai investit mare lucru. În schimb, celelalte ţări au băgat bani mulţi în şcolile de juniori şi, în timp au ieşit campioni pe bandă rulantă. Suedia, Norvegia, Franţa, Germania, Rusia, sunt numai câteva exemple", este de părere profesorul.
Şapte turnee finale cu juniorii LPS
Florin Drăgăn şi-a început cariera de antrenor în anul 1984, la CSS Focşani. În cei 26 de