Jamie este, în mod clar, un gurmand. Nimeni şi nimic pe lumea asta nu l-ar putea împiedica vreodată să gătească şi să savureze din plin un fel de mâncare.
E îndrăgostit de miresme, de arome, de condimente. Adoră chilliul şi nu s-ar despărţi de ierburile lui aromatice niciodată. Îi place, în mod special, mâncarea italienească, dar nici bucătăriile franţuzească, englezească sau cea asiatică nu-i sunt străine. În ceea ce priveşte cărnurile, Jamie este un mare fan al peştelui şi al fructelor de mare. Când are timp, îi place chiar să meargă să pescuiască. Iar mâncarea preparată din propriile "capturi" este, cu siguranţă, mai gustoasă.
Gustos şi sănătos
E un lucru bine ştiut că Jamie Oliver nu se încurcă: găteşte bine şi mănâncă bine. Mâncărurile lui sunt gustoase şi uşor de preparat. Singurul lucru la care ţine foarte mult când e vorba de gătit este ca ingredientele folosite să fie de cea mai bună calitate.
Este foarte atent, mai ales cu peştele. "Studiaţi întotdeauna locul de unde cumpăraţi peşte şi fructe de mare, fie că e vorba de un supermarket sau de un furnizor independent. Dacă peştele are un miros prea puternic şi nu miroase a mare, atunci daţi-le de înţeles că ar fi bine să pună mai mult accent pe calitate decât pe varietate". Pentru bucătarul britanic, peştele nu este numai gustos, ci şi un aliment foarte sănătos. "O naţiune sănătoasă trebuie să consume cantităţi uriaşe de peşte şi fructe de mare. Eu cred că noi nu mâncăm suficient peşte".
Pescuitul - o experienţă inedită
Una dintre cele mai interesante experienţe ale lui Jamie, legată de fructele de mare, a avut loc în Italia unde un grup de pescari l-a luat într-o zi la pescuit. Jamie a aflat, astfel, cum se pescuiesc scoicile Saint-Jacques şi midiile, unele dintre preferatele lui. "Am aflat că scoicile Saint-Jacques cresc în nisipul din fundul mării