În condiţiile în care mai toate spitalele din Argeş merg pe pierderi, la spitalul Militar se face performanţă cu bani din profit.
După ce a realizat,din venituri proprii, investiţii de 700 de mii de ron, achiziţionând aparatură, instrumentar şi o salvare de Tip A , Spitalul Militar a rămas cu un profit de 1,6 milioane de euro, sumă care-i permite efectuarea în continuare a unor operaţiii, care, până acum, pe Europa de Sud-Est n-au fost efectuate decât la acest spital şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.
Doar 20% dintre pacienţii spitalului sunt militari
La Spitalul Militar se poate trata oricine. Aici sunt arondaţi militarii din judeţele Argeş Dâmboviţa, Teleorman şi Vâlcea dar ei nu reprezintă decât 20% dintre pancienţii unităţii. Restul sunt civili. “Orice asigurat al CNSAS se poate interna aici cu o trimitere de la medicul de familie, Asta dacă nu este o urgenţă. Legea permite ca pacientul să-şi aleagă medicul care care să- trateze. 80% dintre pacienţo noştri sunt civili.“ spune lt col. dr Laurenţiu Radu, comandantul Spitalului Militar.
Unitatea are 200 de paturi (cam o treime din capacitatea Spitalului Judeţean) şi 250 de angajaţi dintre care doar 7 sunt militari. Cum reuşeşte acest spital să meargă pe plus. Simplu: pune accent pe detalii. Investigarea pacientului începe în primele minute de la internare când i se recoltează probele pentru analize. Spitalul este tip momobloc, are tomograf şi laboratoare moderne iar în câteva ore pacientului i se pune deja diagnosticul şi poate chiar intra în operaţie. „Să-l ţii pe pacient în spital 3-4 zile inainte de a-i administra un tratament însemnă cheltuieli inutile. Economia de timp între intrarea pacientului în unitate şi stabilirea diagnosticului înseamnă economie de bani.”, explică comandatul unităţii care spune că o parte din secret stă în fluxul rapid al întregii activităţi