Ingrediente:
1 pui mare, 3-4 linguri de unt, 2 cepe mari, 1 pahar de vin alb sec, câteva felii de jambon afumat (carne afumată), o căpăţână de usturoi, 400 g ciuperci, 2 pahare de smântână, sare, piper, cimbru pisat, 2 ouă.
Mod de preparare:
Puiul tăiat bucăţi se rumeneşte în puţin unt, dupa care se căleşte ceapa tocată, apoi se stinge cu apă caldă, se adaugă sare, piper, puţin praf de cimbru şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. Se adaugă ciupercile tăiate lamele, se fireb sub capac, apoi se toarnă si smântâna să dea în câteva clocote. Separat, se înnăbuşă în unt feliile de jambon. Se adaugă vinul şi usturoiul tocat. Într-un vas de yena se aşază alternând straturi de bucăţi de pui şi de felii de jambon. Deasupra se toarnă sosul cu ciuperci şi sosul care rămâne de la jambon, amestecat cu două gălbenuşuri bătute. Vasul se introduce în cuptorul încins şi se lasă până se leagă sosul. Se serveşte fierbinte.
Ingrediente:
1 pui mare, 3-4 linguri de unt, 2 cepe mari, 1 pahar de vin alb sec, câteva felii de jambon afumat (carne afumată), o căpăţână de usturoi, 400 g ciuperci, 2 pahare de smântână, sare, piper, cimbru pisat, 2 ouă.
Mod de preparare:
Puiul tăiat bucăţi se rumeneşte în puţin unt, dupa care se căleşte ceapa tocată, apoi se stinge cu apă caldă, se adaugă sare, piper, puţin praf de cimbru şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. Se adaugă ciupercile tăiate lamele, se fireb sub capac, apoi se toarnă si smântâna să dea în câteva clocote. Separat, se înnăbuşă în unt feliile de jambon. Se adaugă vinul şi usturoiul tocat. Într-un vas de yena se aşază alternând straturi de bucăţi de pui şi de felii de jambon. Deasupra se toarnă sosul cu ciuperci şi sosul care rămâne de la jambon, amestecat cu două gălbenuşuri bătute. Vasul se introduce în cuptorul încins şi se lasă până se leagă sosul. Se serveşte fierbinte.