"Ma gandesc daca nu e bine sa scot din Statutul PSD functia de presedinte de onoare. Nu ma intereseaza functii sau onoruri. Am o anumita conduita a vietii mele si cine ma respecta ma respecta nu pentru functii, ci pentru ceea ce am reprezentat", a declarat fostul presedinte Ion Iliescu.
Actualul presedinte de onoare al PSD a tinut sa le spuna colegilor ca e timpul sa ia problema in maini si sa vada ce vor face ca formatiunea sa revina in forta in viata politica romaneasca.
"Ne aflam intr-un moment foarte important pentru evolutia partidului nostru, iar Congresul care urmeaza poate sa ne repropulseze in viata politica a tarii sau, daca nu, vom asista la o slabire si o degradare a conditiei partidului. Din 1990 pana azi PSD a participat la elaborarea guvernarii si la aderarea tarii in NATO si UE. PSD este cel care a generat crestere economica in anii in care a raspuns de guvernare, a promovat reformele in Romania, chiar daca au avut un pret", a mai spus fostul presedinte.
Ce fel de partid vrem sa fim?
Ion Iliescu sustine ca pana acum s-au facut si erori pentru care s-a platit si inca se plateste, dar bilantul in general a fost unul pozitiv, chiar daca unii se straduiesc sa demonizeze PSD identificandu-l ca urmas al PCR.
"Acest consiliu si congresul care urmeaza sunt chemate sa reafirme profilul, liniile strategice si optiunile politice, ca partid social democrat de stanga modern si dinamic. Trebuie sa dam cateva raspunsuri clare: ce fel de partid vrem sa fim, adica unul capabil sa guverneze singur Romania, in coalitii sau sa ramanem tot timpul in Opozitie", a mai spus fostul presedinte.
La ce ne trebuie aceasta armata de vicepresedinti?
Presedintele de onoare al PSD a mentionat ca, pe langa restabilirea legaturilor firesti cu electoratul social democrat, in interior ar trebui sa fie redus