Volumul „Istoriile periferiei. Mahalaua în romanul românesc, de la G.M. Zamfirescu la Radu Aldulescu” va fi lansat în această seară la Clubul Ţăranului, pe acorduri de muzică lăutărească.
Astăzi, de la ora 18.00, va avea loc la Clubul Ţăranului (Şoseaua Kiseleff 3), lansarea-dezbatere pornind de la volumul „Istoriile periferiei. Mahalaua în romanul românesc de la G.M. Zamfirescu la Radu Aldulescu”, scris de Georgiana Sârbu. Volumul constituie prima monografie romanescă a temei periferiei, un studiu original de critică literară, istorie şi sociologie.
Vor participa alături de autoare, Rodica Zane, Simona Chiţan, Ovidiu Şimonca, Radu Aldulescu şi Vintilă Mihăilescu, iar moderator va fi Bianca Burţa-Cernat. Muzica lăutarească va fi interpretată de maestrul Ion Ivanovici, prim solist violonist la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” Bucureşti şi de Iustin Bacău, la acordeon.
Carte după teza de doctorat
Georgiana Sârbu, în vârstă de 30 de ani, a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti în 2003. A urmat un masterat, specializarea literatură română contemporană, finalizat în 2004, iar din 2005 a fost admisă la Şcoala de Studii Doctorale Bucureşti, pregătind lucrarea de doctorat „Mahalaua în romanul românesc al secolului XX (de la G.M. Zamfirescu la Radu Aldulescu)”, coordonată de.
Nicolae Manolescu şi susţinută în februarie 2009, în faţa unei comisii din care au făcut parte Andrei Bodiu, Gabriel Coşoveanu şi Eugen Negrici. A publicat articole, recenzii şi reportaje în revistele România literară, Observator Cultural şi Cultura.
CITIŢI ŞI:
Poveşti de mahala