Antrenorul de fotbal specializat în activitatea juvenilă selecţionează cei mai talentanţi fotbalişti din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi pentru echipele naţionale.
Neşansa unei accidentări grave l-a obligat să-şi încheie cariera de jucător la doar 24 de ani. S-a îndârjit să reuşească în antrenorat. La seniori a fost de mai multe ore „principal" la Dunărea, cam şase ani în total, dar marile satisfacţii i-au fost însă aduse de prima dragoste, munca cu cei mici.
Începând din 1978 şi-a dedicat mare parte din carieră copiilor şi juniorilor. Rezultatul unui bilanţ sumar înseamnă 50 de fotbalişti pe care i-a antrenat ajunşi să facă performanţă în prima ligă. Cei mai cunoscuţi sunt Dănuţ Lupu, Ionel Chebac, Adrian State, sau Cătălin Tofan.
Cel mai mare succes l-a avut cu grupa crescută la Salbero, prima şcoală de fotbal din oraş, închisă între timp.
A lucrat acolo împreună cu prietenul Ion Nicu iar din acea generaţie zece jucători au ajuns la loturile naţionale de juniori şi tineret şi apoi în prima ligă: Sârghi, Axente (ambii la Oţelul), Bourceanu, Ropotan, Izvoranu, Nejneru, Şotrocan, Ioviţă, sau fiul său, Sorin Drăgan.
Antrenor federal zonal din 2003
Cei din federaţie i-au încredinţat în 2003 selecţia în cinci judeţe pentru echipele naţionale de juniori. Ca antrenor federal zonal, vede cam 25 de meciuri pe lună din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi, pentru a-i propune la loturile naţionale pe cei mai buni.
„Anul trecut, am propus numai de la Oţelul 11 jucători, toţi ajungând la lot", a spus antrenorul.
Consideră că cel mai mare pericol pentru un antrenor de juniori îl reprezintă părinţii.
„Cel mai mare pericol pentru un antrenor cu cei mici îl reprezintă corupţia, totul pornind de la părinţii care oferă tot felul de tentaţii, crezând aiurea că fac un bine copilului", a mărtur