Acţiunea a avut loc ieri pe domeniile din zona Cochirleni, pe aproape 7.000 de hectare. Au fost împrăştiate peste cinci tone de hrană uscată şi sare pentru sutele de sălbăticiuni în pericol să moară de foame.
Un convoi de zece maşini de teren, noroi şi zapadă înaltă de peste un metru. Şufe întinse la maximum şi 30 de persoane care au lucrat ca o adevărată echipă. Poate părea atmosfera de la un traseu offroad prin munţi. În realitate, a fost vorba despre încercarea de a salva sute de animale sălbatice de la o moarte sigură. Zece localnici, membri ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Egreta“, şi aproape 20 de angajaţi ai firmei de pază şi protecţie BGS din Bucureşti au împrăştiat peste cinci tone de grâu, porumb şi lucernă în aproape 20 de locaţii, pe o rază de mai bine de 20 de kilometri de la cabana asociaţiei. Acţiunea a avut loc ieri, în zona cuprinsă între Cochirleni şi Mircea Vodă. Mai exact, a fost acoperită aproape jumătate din suprafaţa forestieră a fondului silvic 12 Cochirleni, care cuprinde zona dintre cabana unde îşi are sediul asociaţia şi până la jumătatea fluviului Dunăre. Hrana uscată şi sarea necesară supravieţurii animalelor sălbatice în această perioadă a fost împrăştiată în aproape şapte ore, timp în care convoiul de maşini a încercat să acopere un areal cât mai întins.
Salvate de la moarte „În mod normal, animalele sunt hrănite o dată sau de două ori pe săptămână. În ultima perioadă, din cauza viscolului şi a zăpezilor abundente căzute, a fost practic imposibil să pătrundem în pădure, pentru a împrăştia hrana“, a declarat Mircea Smaranda, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) „Egreta“. Pentru că animalele riscau să plece spre alte zone sau, şi mai rău, să moară de foame, Smaranda a apelat la ajutor. „Am contactat o persoană despre care ştiam că se implică în astfel de acţiuni de anvergură“, mărt