Pentru a ne feri de infecții este necesar să ne protejăm sistemul imunitar. Cel mai bun protector al imunității este zincul, un mineral pe care îl putem găsi în foarte multe alimente.
Recomandat în convalescență
Studiile au arătat că zincul întărește rezistența organismului la infecții, însă cu condiția să-l introducem zilnic în alimentaţie. Deși acest mineral se găsește într-o gamă variată de alimente, multe persoane au deficit de zinc. Asta deoarece, în urma procesării termice, zincul din cele mai multe alimente se pierde.
Calendarul frumuseţii tale
Slăbeşte după firea ta
Trucuri pentru un machiaj care întinereşte
Ce spun unghiile despre tine?
De aceea, persoanele care au sistemul imunitar slăbit sau cele care sunt în convalescență ar trebui să consume doar alimente care nu sunt trecute prin flacără precum germeni de grâu, semințe de dovleac și de floarea-soarelui, salată verde, nucă de cocos, morcov, nuci și migdale.
De asemenea, în loc de desert se poate consuma o linguriță de lapte praf degresat. În unele cazuri, carența de zinc este foarte mare și se recomandă suplimentele cu zinc. Pentru rezultate mai rapide, acestea trebuie administrate în combinație cu vitamina A.
Armă împotriva microbilor
O serie de boli parazitare specifice perioadei copilăriei, precum infecțiile cu bacteriile Giardia lamblia (giardia) și Ascaris lumbricoides (limbricii), pot fi prevenite prin adoptarea unei diete bazate pe carne (îndeosebi fiartă), ouă, fructe de mare, sardine și ton. Acestea sunt cele mai bune surse de zinc și pot fi introduse fără restricții, în meniul zilnic. De asemenea, pentru a da gust salatelor, se pot folosi sosurile pe bază de muştar. Pe lângă rolul său antiinfecțios, zincul ajută și la reglarea nivelului colesterolului.
Combate impotența
Lipsa de zinc din organism a fost asociată și cu