Studentul în Medicina dentară parcurge, în decursul celor şase ani, un număr de stagii ce îi garantează însuşirea unui bagaj minim de cunoştinţe teoretice şi practice cu care, la sfârşitul perioadei de şcolarizare, să poată îmbrăţişa meseria de medic dentist. Din punct de vedere declarativ, lucrurile stau foarte bine, cel puţin pentru studenţii cu note bune şi foarte bune, care în mod cert sunt capabili să execute manevre terapeutice de un anumit grad de dificultate şi să aprecieze corect gradul şi tipul îmbolnăvirii de care suferă pacientul. (...)
Publicitate Trebuie avut însă în vedere că, în universităţi, studenţii lucrează sub îndrumarea cadrelor didactice, iar de regulă, pacienţii sunt priviţi unidirecţional
(prin prisma unei monospecialităţi), ceea ce îl împiedică pe viitorul absolvent să-şi formeze o imagine de ansamblu asupra unui tratament complex şi, mai departe, să aleagă varianta terapeutică cea mai adecvată nu atât modelului de îmbolnăvire pentru care s-a prezentat pacientul, cât, mai ales, unui complex de factori, dintre care cel economic nu este pe ultimul plan. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Studentul în Medicina dentară parcurge, în decursul celor şase ani, un număr de stagii ce îi garantează însuşirea unui bagaj minim de cunoştinţe teoretice şi practice cu care, la sfârşitul perioadei de şcolarizare, să poată îmbrăţişa meseria de medic dentist. Din punct de vedere declarativ, lucrurile stau foarte bine, cel puţin pentru studenţii cu note bune şi foarte bune, care în mod cert sunt capabili să execute manevre terapeutice de un anumit grad de dificultate şi să aprecieze corect gradul şi tipul îmbolnăvirii de care suferă pacientul. (...)
Publicitate Trebuie avut însă în vedere că, în universităţi, studenţii lucrează sub îndrumarea cadrelor didactice, iar de regulă, pacienţii sunt priviţi