Bucureşteanul Andrei Ciceoi, în vârstă de 32 de ani, a profitat de temperaturile extrem de scăzute pentru a-şi pune în aplicare visul. El face windsurfing pe gheaţă pe lacurile din Capitală. GALERIE FOTO
Andrei a făcut windsurfing atât în ţară, pe Lacul Siutghiol, cât şi în străinătate, în Grecia, Turcia şi Spania. De windsurfing pe gheaţă s-a apucat în urmă cu un an. „Am tot vrut să fac, dar nu am avut gheaţă în Bucureşti. Iar atunci când era, nu era suficient de groasă pentru a ne susţine!“, spune Andrei.
CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO
Şi-a construit singur placa
Andrei şi Cristi fac parte din mica gaşcă de windsurferi din Bucureşti. Ei au singurele două plăci din România construite integral după planuri inginereşti.
„Am căutat pe internet cele mai accesibile planuri pentru o placă, cea mai simplă variantă. Chiar şi aşa, am lucrat patru zile la plăci. Toate piesele sunt executate manual. Am folosit nişte patine vechi. Le-am tăiat şi le-am sudat pe placă. Au ieşit extraordinar de bine pentru noi, care nu suntem ingineri“, spune Andrei.
Windsurferii ne-au explicat că, spre deosebire de windsurfing-ul pe apă, frecarea plăcii cu suprafaţa de gheaţă este mai mică. „Viteza pe gheaţă este de trei ori mai mare decât cea a vântului. Noi, pe plăcile noastre, prindem o viteză de 6-7 noduri pe gheaţă. La 7 noduri simţi că zbori pe gheaţă, este o minune, chiar dacă nu este o viteză prea mare. Eşti pe o placă, iar gheaţa aleargă sub tine“, descrie Andrei windsurfing-ul pe gheaţă.
Mai uşor decât pe apă
Andrei este instructor de windsurfing şi recunoaşte că sportul pe gheaţă este o modalitate foarte bună de a învăţa windsurfing.
„Pe gheaţă se învaţă mai simplu windsurfingul, deoarece nu există riscul de a cădea în apă. Nu depui efort ca să te urci pe placă şi nu cazi în apă. Este mult mai uşor să înveţi pe timpul iernii s