Sursa „Felix“ a intrat de ieri şi în analele Justiţiei: magistraţii au decis că Dan Voiculescu a făcut poliţie politică. Curtea de Apel Bucureşti a oficializat legăturile omului de afaceri Dan Voiculescu cu fosta Securitate şi a stabilit calitatea de colaborator a acestuia.
După o săptămână de deliberări, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat dreptate Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) în cazul fostului senator Dan Voiculescu. Instanţa a respins ca neîntemeiată contestaţia lui Voiculescu formulată împotriva verdictului dat de CNSAS în august 2006.
Mai citeşte şi:
Dan Voiculescu a încercat să distrugă cariera unui coleg printr-o notă informativă catre Securitate
Ion Ţiriac, agentul "Titi Ionescu"
Trustul lui Felix începe să scârţâie
Atunci, Consiliul a stabilit că Dan Voiculescu, sub numele conspirativ Felix, îşi turnase la Securitate nu doar colegii de serviciu, ci şi propriile rude. De altfel, judecătorii au şi admis cererile de intervenţie pe care membrii familiei lui Dan Voiculescu, turnaţi de acesta la Securitate, le-au făcut în timpul procesului. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte.
Paraschiva Silaghi, prima victimă din familie
Paraschiva Silaghi este verişoara lui Dan Voiculescu. În mai 2009, aceasta a fost prima rudă care l-a acuzat pe fostul şef al Partidului Conservator de trădare şi turnătorii la Securitate. „A fost un şoc imens. A făcut-o premeditat. Nu înţeleg că loialitatea faţă de ţară înseamnă să-ţi pârăşti rudele", povestea Paraschiva Silaghi în exclusivitate pentru „Adevărul", în momentul în care hotărâse să spargă tăcerea.
Verişoara fostului senator - „Viculaş", aşa cum era alintată chiar de către Voiculescu - spune că plecarea sa în Germania, cu ocazia unei excursii organizate în 1973, a coincis, se p