Ca şi în precedentele apariţii ale REVISTEI MEDICALE ROMĂNE, numărul 3/2009 ne întâmpină cu un editorial semnat de redactorul-şef, dr. Grigore Buşoi. Bine cunoscută personalitate în atât de atrăgătorul domeniu al speculaţiilor medicale, dsa are un talent deosebit în a conceptualiza şi a descoperi termeni noi. De data aceasta, este vorba de o antropologie sui-generis, pe care dsa o numeşte ecuatorială, fiinţând sub deviza: Complementaritate şi tot. (...)
Elementele de referinţă sunt în consecinţă complementaritatea polară şi sinteza intelectivă ecuatorială. În continuare, dsa explică: Ecuatorul, linia curbă de suprafaţă a mijlocului corpului rotund (fie el planetă, problematica omului, a familiei sau a societăţii) permite racordarea şi chemarea la ordine unificatoare a diversităţii şi opoziţiilor. Şi mai departe: Antropologia ecuatorială (AE) este şi antropologia fiinţării operatorului – „şi“ –, sub o triplă funcţie: cognitivă, ontică şi practică. Dar nu numai atât: Antropologia ecuatorială este şi o antropologie „senzorială“ ce percepe acuitatea, trecerea şi schimbarea omului. Ecu Publicitate atorial,
adjectiv definind un spaţiu linear existent la mijlocul suprafeţei unui corp rotund, cu funcţie echilibrantă şi compensatoare, ni se pare un valoros concept deschis pe care promitem să-l aplicăm şi în psihanaliză. (...)
Articolul integral îl putţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Ca şi în precedentele apariţii ale REVISTEI MEDICALE ROMĂNE, numărul 3/2009 ne întâmpină cu un editorial semnat de redactorul-şef, dr. Grigore Buşoi. Bine cunoscută personalitate în atât de atrăgătorul domeniu al speculaţiilor medicale, dsa are un talent deosebit în a conceptualiza şi a descoperi termeni noi. De data aceasta, este vorba de o antropologie sui-generis, pe care dsa o numeşte ecuatorială, fiinţând sub deviza: Complementaritate şi tot. (...)
Elementele de