Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, astăzi, că preşedintele fondator al PC, senatorul Dan Voiculescu, a fost colaborator al Securităţii. Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca fiind neîntemeiată, acţiunea lui Dan Voiculescu şi a admis cererile de intervenţie în interesul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) făcute de verişoarele fostului lider PC, Paraschiva Silaghi şi Mikaela Kallbery. Acestea au făcut cereri de intervenţie în proces împotriva politicianului.
Prin decizia instanţei, care nu este definitivă şi care poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, instanţa confirmă statutul de "colaborator al Securităţii" dat de CNSAS lui Dan Voiculescu.
Procesul de la Curtea de Apel Bucureşti a avut un drum lung. A trecut pe la Curtea Constituţională, a fost amânat din cauza unor vicii de procedură, sau doar pentru că instanţa a insistat pentru audierea unor martori. Pocesul a scos la iveală vechi conflicte de familie, între Dan Voiculescu şi verişoarele sale.
Rudele au pledat de partea CNSAS
La unul din termene Voiculescu declara: "Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro împrumut, pe care am refuzat să îi dau. Modificarea declaraţiei, la doi ani după declaraţiile pe care verişoara mea le-a dat în procesul cu CNSAS, în 2006, nu este deci întâmplătoare şi nici suprinzătoare pentru mine. Totuşi cred că merită spus că schimbarea declaraţiilor vine în condiţiile în care verişoara mea a declarat ca martor, în anul 2006, că nota pe care am dat-o eu, legată de plecarea ei din ţară, a fost către directorul întreprinderii la care lucram, şi nu către Securitate, la un an după plecarea ei. Îi aduc aminte doamnei Silaghi că legea pedepseşte şantajul".
O altă verişoară a lui Dan Voiculescu, Mikaela Kallbery, a făcut cerere de intervenţie împotriva lui