Producătorii de vin din România reclamă subfinanţarea din acest sector şi din întreg domeniul agricol şi imposibilitatea de a obţine un credit garantând cu baza materială şi propun capitalizarea CEC pentru ca producătorii din agricultură să poată lua credite pentru co-finanţarea proiectelor europene. Reprezentanţii Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) susţin că principala problemă a agriculturii în general şi, pe cale de consecinţă, şi a domeniului viticol
Producătorii de vin din România reclamă subfinanţarea din acest sector şi din întreg domeniul agricol şi imposibilitatea de a obţine un credit garantând cu baza materială şi propun capitalizarea CEC pentru ca producătorii din agricultură să poată lua credite pentru co-finanţarea proiectelor europene.
Reprezentanţii Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) susţin că principala problemă a agriculturii în general şi, pe cale de consecinţă, şi a domeniului viticol o reprezintă subfinanţarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"La nivel naţional am identificat două probleme fundamentale, care nu sunt neapărat ale viticulturii, ci ale întregii agriculturi din România. În primul rând, este vorba despre subfinanţare, cu tot ce înseamnă acest capitol: imposibilitatea de a obţine un credit, de a garanta cu producţia agricolă pe care o ai, cu suprafaţa, cu baza materială, lipsa gestionării corecte a unui fond de garantare rurală care să permită producătorilor să acceseze proiectele care au cofinanţare europeană", a declarat preşedintele PNVV, Ovidiu Gheorghe, prezent, vineri, la Ploieşti, la o dezbatere între producătorii de vin şi autorităţi.
Gheorghe a precizat că a doua problemă majoră a viticulturii este "fărâmiţarea excesivă a terenurilor", spunând că "nu poţi face agricultură de calitate, vin de calitate fără să ai suprafeţe optime de procesare pentru viţa-de-vie".
Repre