Din cauză că nu au putut plăti impozitul "de lux" pentru maşinile de teren, cei mai mulţi deţinători de Aro le-au radiat. În Focşani, dintr-o sută de proprietari de Aro au mai rămas în prezent 33, ceilalţi preferând să îşi abandoneze maşinile decât să plătească impozitul.
Anul trecut, în urma modificării Codului Fiscal, bugetele posesorilor de autoturisme Aro din toată ţara au fost serios date peste cap.
Aceştia s-au văzut nevoiţi să plătească un impozit pe maşină de cinci ori mai mult decât dăduseră până atunci, adică mai mult decât cotizează deţinătorii autoturismelor de lux.
Prin urmare, toţi posesorii de Aro cu capacitatea cilindrică de peste 3000 centimetri cubi s-au trezit cu înştiinţări acasă precum că au de plătit un impozit în sumă de 2000 de lei.
Din cei fix o sută deţinători de autoturisme de teren din categoria menţionată înregistraţi ca persoane fizice la Focşani, doar 33 s-au prezentat la ghişeele de taxe şi impozite pentru a se achita de obligaţie. Restul de 67 au recurs la măsura radicală de radiere a maşinii.
Statul vrea să scoată Aro din circulaţie
"Au venit mulţi şi s-au interest de ce trebuie să plătească aşa mulţi bani. Mi-au zis că nu au încotro şi vor renunţa la ele. Părerea mea este că prin această majorare se urmăreşte scoaterea autoturismelor Aro din circulaţie, pentru că sunt poluante", ne-a declarat Meluş Nazâru, şeful serviciului de impozite şi taxe din Primăria Focşani.
Printre cei care cu greu s-au lăsat înduplecaţi să plătească 2000 de lei s-a numărat şi Ionel Roşca. Bărbatul spune că dacă ar fi să vândă maşina la ora actuală nu ar lua pe ea cât a dat pe impozit.
"Sunt nişte şnapani. Păi asta-i maşină autohtonă, de 30 de ani, nu Jeep. Nu renunţ deocamdată la maşină, pentru că îmi câştig existenţa cu ea", spune revoltat focşăneanul.
Potrivit repreze