Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, sâmbătă, cu autorităţile judeţene sucevene un contract de finanţare privind reabilitarea Cetăţii de Scaun, în valoarea de 52 de milioane de lei. Proiectul "Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia" se va desfăşura pe parcursul a 60 de luni şi îşi propune creşterea gradului de atractivitate a cetăţii în vederea dezvoltării turistice. Banii vor fi investiţi în
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, sâmbătă, cu autorităţile judeţene sucevene un contract de finanţare privind reabilitarea Cetăţii de Scaun, în valoarea de 52 de milioane de lei.
Proiectul "Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia" se va desfăşura pe parcursul a 60 de luni şi îşi propune creşterea gradului de atractivitate a cetăţii în vederea dezvoltării turistice.
Banii vor fi investiţi în restaurări, amenajări pesiagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea căilor de acces şi construirea unui punct de informare. Bugetul total al proiectului este de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.
Flutur se vede la "kilometrul zero" al turismului din nordul ţării
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că este un proiect ambiţios, iar Cetatea de Scaun poate fi kilometrul zero al turismului din nordul ţării, fiind cel mai important monument de acest tip din zonă.
El a arătat că în Cetate se organizează Festivalul Medieval, fiind prezentate diferite spectacole, iar după modernizare aceasta va fi un punct de atracţie şi mai mare pentru turişti.
Udrea a felicitat autorităţile sucevene pentru numeroasele proiecte cu finanţare europeană sau cu finanţare prin programe interne promovate, arătând că Regiunea de dezvoltare Nord-Est are cele mai mul