În clasamentul celor mai proaste filme regizate vreodată, întocmit de revista „Empire”, supereroul George Clooney ocupă primul loc.
Filmul care aproape a ucis una dintre cele mai profitabile francize de la Hollywood, „Batman şi Robin”, a fost declarat cea mai proastă producţie regizată vreodată, în topul 50 al revistei de specialitate „Empire”. Supereroul de serviciu a fost George Clooney, iar regizorul la cârmă - Joel Schumacher.
„De la designul lucitor la scenariul bombastic şi infamul costum cu sfârcuri, a devenit un supranume pentru asasinatul de francize şi proasta regie”, e argumentul publicaţiei.
Travolta, ironizat pentru bătălia scientologică
Se pare că dezastruoasa performanţă - pe toate planurile - din „Batman şi Robin” a primit de trei ori mai multe voturi din partea cititorilor „Empire” de cât o altă „capodoperă” , care nu a ratat niciun top de acest gen, în ultimii ani: „Battlefield Earth”/„Câmp de luptă: Pământul” (2000), clasat pe locul al doilea.
Pentru SF-ul scientologic bazat pe cartea fondatorului sectei, L. Ron Hubbard - despre cum pământenii devin sclavii unor extratereştrii numiţi Psychlos - John Travolta este ironizat crunt, până în ziua de azi. Pelicula figurează şi printre nominalizările de anul acesta la Zmeura de Aur, la categoria Cele mai proaste filme ale de ceniului. A câştigat, de altfel, opt astfel de antitrofee.
Bronzul îl ia Mike Myers, cu „The Love Guru”/„Gurul dragostei”, o comedie din 2008 al cărei penibil cu greu poate fi egalat. Un posibil concurent ar putea fi chiar deţinătorul locului cinci, „Epic Movie”/„Despre supereroi şi... alte aiureli”, o amestecătură indigestă care se voia o parodie la blockbusterele hollywoodiene, dar a devenit ea însăşi una.
Înainte de „Epic” se află o producţie din 1980, „Raise the Titanic”/„Războiul din adâncuri