Aşa-i viaţa! Îţi mai dă cu puţină fericire pe la nas, s-o tragi în piept, să te ridice în slăvi, ca apoi să ai de unde să cazi când îţi face bucuria de-ţi mai dă câte una în cap. Astfel, se poate observa uşor de câte ori a fost cineva fericit, după numărul cucuielor. Dacă oamenilor de diverse vârste li se adresează întrebarea
„Ce înseamnă fericirea pentru ei?", cu cât ne apropiem de vârste mai înaintate, răspunsurile converg din ce în ce mai mult către unul şi acelaşi: „Să fim sănătoşi!".
Poate fi parapsihologia o metodă prin care se poate menţine sănătatea sau se pot trata afecţiunile? Mai întâi să facem puţină ordine în cunoştinţele legate de acest domeniu. Parapsihologia cuprinde un întreg eventai de fenomene numite paranormale. Acestea se împart în trei mari categorii. În prima categorie le găsim pe cele legate de percepţiile extrasenzoriale, deci acelea din afara celor cinci simţuri. Pe această cale se obţin informaţii despre existenţa aflată dincolo de contactele omului realizate cu ajutorul simţurilor normale.
Din această gamă de fenomene fac parte: telepatia, clarviziunea, premoniţia, retrocogniţia, visele parapsihologice, sincronicitatea, radiestezia. În cea de-a doua categorie intră fenomenele psihokinezice sau altfel spus acţiunea mentală de la distanţă asupra materiei animate sau nu, pentru a-i schimba poziţia în spaţiu sau structură. Aici se găsesc: levitaţia, decorporalizarea sau moartea clinică, teleportarea, materializarea şi dematerializarea, chirurgia psihică, vindecarea miraculoasă, combustia spontană.
Şi în sfârşit cel de-al treilea tip de fenomene Psi, nume sub care mai sunt cunoscute fenomenele paranormale, este cel legat de supravieţuire sau de experienţe din preajma morţii, care evidenţiază supravieţuirea spiritului după moartea corpului fizic. Aici îşi au locul: spiritismul, apariţiile morţilor şi bântuirile, reînca