Câţiva tineri au avut iniţiativa de a se reîntoarcere la produsele sănătoase şi naturale pregătite în casă. Peste 30 de persoane s-au apucat să frământe şi să coacă pâine împreună pentru a-şi aminti de beneficiile bucătăriei bio.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO
Cei prezenţi au renunţat pentru câteva ore la produsele din comerţ, bune la gust dar pline de E-uri, şi s-au întors la mâncarea cea mai delicioasă, făcută în casă. Aşa că, s-au adunat cu toţii şi au început să plămădească pâine. „Ne-am spus că ar fi o idee bună să facem astfel de întâlniri şi ne-am gândit că cel mai bine ar fi să începem cu pâinea, pentru că de la ea încep toate celelalte", a spus Adi Şpiac, de 24 de ani, unul dintre organizatorii evenimentului. Astfel, oameni care nu se cunoşteau între ei, au decis să facă ceva prin care să atragă atenţia asupra diferenţei dintre produsele comerciale şi cele făcute acasă.
Cel mai bun gust
Livia Basista, de 25 de ani, masterandă în Mangementul Resurselor Culturale, a acceptat provocarea şi invitaţia de a se reîntoarce la gustul delicios al pâinii coapte în casă. „Am vrut să fac pâine pur şi simplu pentru că nu sunt deloc mulţumită de ceea ce este în comerţ. În pâine asta o să punem seminţe şi o să fie delicioasă şi mult mai sănătoasă", a spus tânăra. Cu toate că ştia deja care este secretul unui aluat reuşit şi cât timp trebuie să îl lase să crească, Livia a decis să participe la atelier. „Ştiam să fac pâine pentru că făceam cu bunica mea, dar am venit şi ca să-mi reamintesc cum se face şi ce e întra-adevăr bun", a mai spus studenta.
Planuri bio pe termen lung
Participanţii la atelier s-au întrecut în idei de forme şi de gust pentru aluaturile pe care le-au frământat. Pentru că evenimentul s-a dovedit a fi un succes şi pentru că foarte multe persoane au fost încântate de iniţiativa de a face mâncare sănătoasă, org