O poveste cu final furat:
Protectorul indragostitilor
Pentru Ziua Sfantului Valentin, ar trebui sa le fim recunoscatori romanilor. In luna februarie a fiecarui an, de Lupercalii, se organizau sarbatori inchinate zeilor, pentru a-i proteja pe oameni de furia lupilor. Festivitatile se incheiau intr-un mod deosebit: tinerii extrageau dintr-o "urna a dragostei" bilete pe care erau scrise numele fetelor prezente la sarbatoare, cu care isi petreceau apoi toata noaptea.
Mai tarziu, sarbatoarea a fost adoptata de crestini, care au dedicat-o Sfantului Valentin, un martir despre care se spune ca oficia nunti in secret (interzise de imparatul Claudius, deoarece el credea ca barbatii necasatoriti sunt soldati mai buni), ceea ce i-a adus condamnarea la spanzuratoare.
Inca din timpuri medievale, aceasta traditie s-a inradacinat in cea mai mare parte a Europei, in special in Franta si Anglia.
Exista si critici inversunati, care sunt impotriva unei asemenea traditii, considerand ca aceasta zi nu este nimic mai mult decat o gaselnita comerciala. Totusi, in acest februarie, multi soti, iubiti si prieteni se vor inghesui la florarii, cofetarii si magazine de lenjerie, in cautarea unui cadou deosebit.
Ziua Sfantului Valentin este acea zi din an in care fiecare barbat de pe aceasta planeta ar trebui sa fie romantic, sensibil si ocrotitor. Dar cum ar trebui sa procedati ca sa-i aratati iubitei dvs. sentimentele ce va anima? Cumparati-i flori, trimiteti-i o felicitare si invitati-o la o cina romantica, la lumina lumanarilor.
Sa iubim trandafirii
Trandafirii sunt rosii... sau albi... sau galbeni. Daca daruiti flori iubitei dvs., asigurati-va ca stiti cu exactitate limbajul lor ascuns, caci s-ar putea sa nu spuneti exact ce ati dorit. Ca sa nu dati gres, daruiti-i iubitei dvs. o duzina de trandafiri rosii, care spun, foarte s