Din 20 februarie începe programul de înoire a parcului auto. La achiziţia unui autoturism nou pot fi utilizate trei tichete valorice de 3.000 de lei fiecare. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Sorin L. din localitatea Şona, judeţul Alba, încearcă de mai bine de şase luni, de când a rămas fără loc de muncă, să „scape” de maşina Dacia. Anterior, când era angajat al unei firme de construcţii, a vrut să se înscrie în programul de înnoire a parcului auto.
„Am fost la un dealer auto să aflu cum pot să-mi schimb maşina veche cu una nouă şi să beneficiez de prima de casare”, ne spune el. Sorin L. nu a mai reuşit să predea Dacia, fabricată în 1997, pentru că a intrat în şomaj.
Trei tichete acceptate la o maşină nouă
După ce s-a văzut şomer nu i-a mai stat gândul la Dacia nouă, ci la cum să obţină un preţ cât mai bun pe cea veche. „Am cumpărat maşina în 2005, cu 2.000 de euro. Acum am vrut să o vând şi cu 1.500 de lei, dar nu am avut niciun client”, spune el. Acesta a aşteptat cu sufletul la gură să înceapă programul „Rabla” în acest an.
„Acum pot să duc maşina la REMAT, iau acel tichet de 3.800 lei şi poate reuşesc să-l vând, cel puţin la valoarea lui”, estimează el.
Ieri, guvernul a anunţat că Programul „Rabla” va demara din 20 februarie. „Am schimbat sistemul. Se dau tichete valorice de 3.800 lei, iar o persoană fizică sau juridică poate să meargă cu mai multe maşini, dacă le are în proprietate. Acest voucher este transmisibil, pentru că interesul nostru este să dispară maşinile vechi de pe piaţă, să fie predate. În cazul în care cineva nu are bani să-şi cumpere o maşină, poate să predea la altcineva care poate să cumpere aceste maşini”, a spus ministrul mediului, Laszlo Borbely.
La achiziţionarea unui autoturism nou pot fi utilizate maximum trei tichete. Bugetul prevăzut pentru Programul „Ra