Saptamana aceasta revenim la ordinea fireasca a lucrurilor, beneficiind, din nou, de recomandarea de vin a lui Cezar Ioan.
Un cupaj despre care nu ştiam nimic altceva decât că e un produs Davino Ceptura, şi preţul plătit pentru el – aproximativ 45 lei. După ce l-am gustat şi mi s-a părut că merită efortul, am devenit curios să aflu mai multe şi am găsit pe Evinoteca din ce este făcut acest vin: 65% Sauvignon blanc şi 35% Fetească albă. Am notat astfel că face parte dintr-un un lot limitat, de 13.281 sticle (chiar dacă n-am reuşit să regăsesc în sticla mea mirosul “floral, fructuos, cu nuanţe de lăstare de coacăze” despre care am citit pe net).
Ce-am găsit (şi mi-a plăcut) a fost un nas citrict, intens, cu note de flori uscate, şi un gust suculent şi proaspăt, cu note răcoritoare de măr zemos. Fiindcă mi-a plăcut, cum ziceam, în mărinimia mea i-am acordat o soartă bună: l-am asortat la un risotto cu praz şi roşii uscate, peste care am pus şi nişte cozi de crevete trase la tigaie în unt şi usturoi. A fost grozav!
Saptamana aceasta revenim la ordinea fireasca a lucrurilor, beneficiind, din nou, de recomandarea de vin a lui Cezar Ioan.
Un cupaj despre care nu ştiam nimic altceva decât că e un produs Davino Ceptura, şi preţul plătit pentru el – aproximativ 45 lei. După ce l-am gustat şi mi s-a părut că merită efortul, am devenit curios să aflu mai multe şi am găsit pe Evinoteca din ce este făcut acest vin: 65% Sauvignon blanc şi 35% Fetească albă. Am notat astfel că face parte dintr-un un lot limitat, de 13.281 sticle (chiar dacă n-am reuşit să regăsesc în sticla mea mirosul “floral, fructuos, cu nuanţe de lăstare de coacăze” despre care am citit pe net).
Ce-am găsit (şi mi-a plăcut) a fost un nas citrict, intens, cu note de flori uscate, şi un gust suculent şi proaspăt, cu note răcoritoare de măr zemos. Fiindcă mi-a plăcut, cum zicea