S-a simţit atras în mod deosebit de profesia de poliţist. S-a înscris la Liceul de Poliţie „Neagoe Basarab" din Buzău, ca prim pas către meseria pe care şi-o dorea
Profil:
Născut:09 noiembrie1977, la Brăila
Studii: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza"
Profesie: poliţist de carieră
Famile: căsătorit , un copil
Nu regretă nicio clipă faptul că s-a dedicat meseriei de poliţist. Consideră că este activitatea pe care cetăţeanul de rând nici nu ar trebui să o ştie. Dar efectele ei trebuie să le simtă fiecare om.
A fost dintotdeauna convins că meseria de poliţist cu tot ceea ce implică ea, este o activitate dedicată cetăţenilor. Pentru că numai un climat de linişte şi siguranţă generează cadrul în care concetăţenii îşi pot defăşura activitatea.
„Meseria de poliţist este frumoasă şi grea. Nu este uşor să cauţi adevărul. Dar probabil este una din puţinele meserii în care adevărul iese mereu la suprafaţă. Pentru că, găsirea adevărului este, dacă se poate spune aşa, quintesenţa meseriei de poliţist", ne-a mărturisit subcomisarul Condruz.
Prima dragoste se păstrează şi în cazul meseriei
Proaspăt absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, Valentin Dorin Condruz a fost repartizat la Biroul de Combatere a Infracţiunilor Economico- Financiare. Referitor la acel prim contact cu activitatea operativă, subcomisarul Condruz ne-a declarat fără echivoc: „a fost prima mea dragoste în ceea ce priveşte meseria de poliţist. Era un loc de muncă unde se aplică excelent zicala poliţiştilor, anume că activitatea noastră este 90% transpiraţie şi 10% inspiraţie. Era un domeniu foarte greu. Cei care comit infracţiuni economice sunt de regulă oameni foarte inteligenţi, capabili să vadă în perspectivă acţiunea pe care o pregătesc."
Ce înseamnă acest lucru pentru poliţistul care cercetează un astfel de caz