Antioxidantii sunt tot ce-ar putea contine mai bun alimentele, ajutandu-te sa ramai tanar, sa te feresti de cancer si boli de inima. Cei mai multi se gasesc in afine si vin, insa exista si alte surse, unele chiar neasteptate.
Indata ce oamenii de stiinta au descoperit puterea antioxidantilor, cursa pentru a descoperi cele mai bune surse a si inceput. Prevention a adunat cateva surse neconventionale de antioxidanti, pentru ca tu sa nu trebuiasca sa mananci doar fructe si legume pentru a beneficia de ei.
Paste din cereale integrale
Tipurile de paste unde principalul ingredient, cel listat primul pe eticheta/ambalaj, il reprezinta cerealele integrale, au de 3 ori mai multi antioxidanti decat alte varietati de paste, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Scranton, SUA.
Cerealele integrale, dupa cum au aratat nenumarate studii, reduc riscul bolilor de inima, gratie polifenolilor continuti, care tin colesterolul si presiunea arteriala sub control. Concentratia de antioxidanti din acest tip de paste este comparabila cu cea care se gaseste in multe fructe si legume.
Popcorn
Popcornul contine de 4 ori mai multi polifenoli - compusi care lupta cu cancerul - decat cantitatea medie care se gaseste in fructe, a explicat Joe Vinson, chimist specializat in masurarea antioxidantilor din alimente.
Oua
Ouale nu sunt percepute ca fiind o sursa bogata de luteina, un antioxidant care protejeaza ochii de degenerarea maculara si cataracta, pentru ca aceasta se gaseste in concentratie mica, comparativ cu spanacul de exemplu, aflat la polul opus.
Cu toate acestea, Jean Mayer, din cadrul Universitatii Tufts, a descoperit ca luteina continuta in galbenus este absorbita mai eficient decat cea care se gaseste in spanac, posibil pentru ca grasimea din galbenus ajuta organismul sa proc