De peste un an de zile, Diana a devenit artizanul preferat al tinerilor iubitori de cercei şi pandantive neconvenţionale. Dorinţa de a crea unic a determinat-o pe tânăra de 18 ani să îşi confecţioneze singură bijuterii şi să înveţe cum să transforme un lucru obişnuit într-un accesoriu de mare efect.
PROFIL
Născută: 6 aprilie 1992, Satu Mare
Studii: Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Aurel Popp“, secţia Arhitectură
Familie: Are un frate şi o soră
„Materialul din care se confecţionează astfel de accesorii este cleiul polimeric, cunoscut şi sub numele de FIMO. E un material cu o textură asemănătoare cu plastilina. După ce se coace, vreme de 30 minute, devine tare ca piatra”, spune Diana, a cărei pasiune pentru obiectele confecţionate manual nu este întâmplătoare. Înainte de a lucra cu clei polimeric, a făcut ceramică pictată.
Blog pentru promovarea produselor
Primii ei clienţi au fost prietenii, etuziasmaţi de frumuseţea micilor bijuterii. Afacerea s-a extins după ce şi-a inaugurat un blog, prin intermediul căruia îşi prezintă lucrările tuturor celor interesaţi. Astfel, a început să aibă comenzi din Baia Mare, Olteniţa, Târgovişte, Piteşti, Ploieşti sau Bucureşti. După Satu Mare, în ierarhia oraşelor în care a vândut cele mai multe bijuterii este Călăraşiul. „O prietenă din Călăraşi face periodic comenzi, într-un număr destul de mare, pentru mai multe persoane odată. Se întâmplă aproape de fiecare dată când postez ceva nou pe blog”, spune Diana., ale cărei „vedete“ sunt pandantivele “Enter” şi “Shift”, epuizate în scurt timp din stoc, cerceii din ceramică şi aţă sau broşele din mărgele „Hama“.
Are clienţi din toată Europa
Clienţii Dianei sunt şi din străinătate. Printre ei se numără trei fete din Germania şi un băiat din Italia, pe care i-a cunoscut în cadrul unor proiecte şcolare, dar şi o ital