Un orădean s-a trezit în această dimineață cu toate patru cauciucurile tăiate, cu ștergătoarele rupte și toba de evacuare dizlocată, la mașina pe care o lăsase parcată în fața blocului. Revoltat de ceea ce i s-a întâmplat, Gheorghe Petrușca, cum s-a prezentat în mail-ul transmis redacției „Adevărul de Seară" Oradea, readuce în discuție vechea problemă a parcărilor auto, din jurul blocurilor din oraș.
Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, confirmă că 90 la sută dintre cazurile de distrugere de mașini sunt provocate de către vecini, pornind de la problema locurilor de parcare. „În primul rând, persoana în cauză trebuie să depună o reclamație la Poliția Municipiului. Nu trebuie să-și repare mașina înainte de a sesiza poliția", spune Alina Dinu.
Vecin „stăpân” pe domeniul public
Gheorghe Petrușca relatează că are, de multă vreme, probleme cu un vecin de bloc, care se crede stăpân pe domeniul public și pe locul în care își parchează mașina, în virtutea vechimii sale de locatar în zonă. „ Nu există parcări private sau achitate. De fiecare dată când locul respectivului vecin este ocupat, acesta face un mare scandal, ajungându-se până la vandalismul automobilelor ocupante", scrie cititorul Adevărul de Seară. Acesta se simte fără apărare în fața celor care i-au vandalizat autoturismul.
PCR
„Am atras atenția poliției comunitare să sancționeze fiecare abatere cu privire la acest aspect, respectiv îngrădirea, înlănțuirea și montarea de stâlpi sau tăblițe cu inscripția parcare rezervată", scrie Petrușca. „Am vorbit cu primarul Bolojan, care a promis că rezolvă această problemă, cât de curând. Nu îmi pare un lucru bun faptul că va scoate spațiile de parcare spre vânzare. Din nou va intra în funcțiun PCR-ul (sistemul de pile, cunoștințe și relații), vânzările vor fi clientelare sau bazate pe criteriul cine