Solicitare. Părinţii lui Alexandru vor ca medicii vinovaţi să răspundă pentru faptele lor După un an de anchetă, Colegiul Medicilor Prahova a decis că nu există elemente constitutive ale unei abateri disciplinare în cazul celor trei medici care au asistat la naşterea copilului Alexandru Vişan. Acesta a venit pe lume pe 16 februarie 2009 la Maternitatea din Ploiesti, cu braţul stâng fracturat şi cu braţul drept paralizat. Potrivit deciziei Colegiului Medicilor Prahova, medicii Maria Cernat, Oana Ghiculescu şi Horia Stoica, angajaţi ai Spitalului de Obstetrica şi Ginecologie din Ploieşti nu pot fi acuzaţi de abateri disciplinare, întrucât manevrele aplicate în timpul nasterii au fost corecte.
Alexandru Vişan s-a născut pe cale naturală şi a primit nota 2 la naştere. Deşi nu avea nici malformaşii şi nici boli genetice, băieţelul nu şi-a putut mişca o mână. Investigaţiile făcute ulterior la spitale din Bucureşti au arătat că băiatul are cinci rădăcini nervoase smulse la braţul drept. |n vara anului trecut, Alexandru a fost operat la o clinică din Germania. Medicii de aici au reuşit să-i reimplanteze două din cele cinci rădăcini nervoase smulse, însă copilul tot nu-şi poate mişca mâna dreaptă. În prezent, el urmează un program de recuperare la un spital din Sibiu şi, cel mai probabil, va mai suporta o intervenţie chirurgicală la vârsta de doi ani.
Mama copilului vrea dreptate
Nemulţumită de rezultatul anchetei, mama copilului, Viorica Vişan, ne-a declarat că a depus deja o contestaţie la decizia Colegiului Medicilor Prahova. Femeia susţine că, din ziua în care a născut Alexandru, a stat tot timpul prin spital, în încercarea de a-şi salva copilul. Deşi intervenţia chirurgicală din Germania a fost gratuită, cheltuielile fiind suportate de Casei de Asigurari de Sanatate, costul tratamentul de recuperare a fost suportat integral de familie. Solicitare. Pă