Şoferii care s-au grăbit să achite taxa majorată pe locul din faţa blocului îşi pot recupera banii, în mod diferit, de la sector la sector. Păgubiţii îşi pot primi înapoi diferenţa de bani dacă depun cereri în acest sens şi nu au datorii la stat, sau suma poate fi reportată pentru a achita taxa pe anul viitor.
Începând de astăzi, în sectorul 2 se încasează taxa la nivelul micşorat, iar cei aproximativ 4.000 de bucureşteni care au apucat deja să plătească trebuie să depună o cerere pentru recuperarea banilor până la sfârşitul lunii martie. „Dacă nu depun această cerere se înţelege că doresc ca diferenţa de bani să fie repartizată pentru anul viitor, sau va fi folosită pentru plata impozitelor pe clădiri şi terenuri”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Anatol Albu.
Primăria sectorului 3 a încasat în perioada 4 ianuarie-1 februarie banii de la peste 11.000 de persoane. Şi aici, autorităţile oferă cetăţenilor varianta returnării banilor, pe baza unei cereri scrise, a copiei după documentul de identitate şi a actului care dovedeşte că au plătit taxa majorată. Altă metodă este compensarea din oficiu a sumelor ajunse la termen, pe care contribuabilul trebuie să le achite, iar ultima variantă este compensarea pentru datoriile de la bugetul local, la cererea şi cu acordul contribuabilului.
Plata înapoi, doar pentru cei fără datorii
Şi cei din sectorul 4 îşi vor primi diferenţa înapoi, prin mandat poştal, doar în cazul în care nu au datorii la stat. Aici, primarul Cristian Popescu Piedone intenţionează înfiinţarea unui oficiu de percepere a taxei chiar îm incinta în care se repartizează locurile de parcare, la adresa din strada Străduinţei, nr.1.
În Sectorul 5 se aplică metoda sectorului 2. „Ori le restituim banii oamenilor, ori, cel mai probabil, banii în plus care au fost încasaţi pentru parcare se consideră avans