La o lună după adoptarea bugetului, Ministerul Finanţelor recunoaşte, într-un punct de vedere transmis către capital.ro, că salariile din instituţiile publice au fost bugetate fără a ţine cont de Legea salarizării unice. Asta după ce, la finele anului trecut, ministerul susţinea că legea salarizării (330/2009) a fost luată în calcul în buget şi prezenta sumele ce vor putea fi economisite. Ministerul de Finanţe susţine, într-un răspuns la o adresare solicitată de ca
La o lună după adoptarea bugetului, Ministerul Finanţelor recunoaşte, într-un punct de vedere transmis către capital.ro, că salariile din instituţiile publice au fost bugetate fără a ţine cont de Legea salarizării unice. Asta după ce, la finele anului trecut, ministerul susţinea că legea salarizării (330/2009) a fost luată în calcul în buget şi prezenta sumele ce vor putea fi economisite.
Ministerul de Finanţe susţine, într-un răspuns la o adresare solicitată de capital.ro, că, la elaborarea legii bugetului, ordonatorii de credite nu au ţinut cont de prevederile din legea salarizării unice. Legea a fost adoptată de Parlament pe 15 septembrie, prin asumarea răspunderii Guvernului. Procedurile au fost întârziate de Curtea Constituţională, care a judecat cu întârziere excepţiile ridicate de parlamentarii PNL. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea imediat după verdictul Curţii Constituţionale, pe 5 noiembrie, iar documentul a apărut în „Monitorul Oficial” de pe 9 noiembrie.
Deşi legea a fost publicată cu o lună înainte ca bugetul să fie trimis Parlamentului, reprezentanţii Ministerului de Finanţe susţin că ordonatorii de credite nu au avut acces la informaţii privind încadrarea personalului pe noua grilă, prin urmare s-au folosit prevederile legale vechi.
Punct de vedere al Ministerului de Finanţe din 8 Februarie 2010 (link) „În conformitate cu prevederile art. 47 din Legea n