Tot mai mulţi amatori de astfel de imobile construiesc în regie proprie. Investiţia într-o astfel de proprietate este relativ scăzută. Şi asta pentru că preţul terenurilor a ajuns la un nivel minim, dar şi deoarece materialul predominant este lemnul.
Ofertele sunt cu atât mai interesante cu cât preţurile au devenit tot mai accesibile. Fie că este vorba despre o achiziţie la cheie, ori de construcţie în regie proprie, costurile sunt cu mult mai mici faţă de acum doi ani.
Spre exemplu, Nicolae Şontică va începe în scurt timp construcţia la noua lui casă de vacanţă şi a decis ca aceasta să fie o casă lângă pădure.
„Localitatea este undeva la munte, în satul Mânzăleşti, Buzău, iar terenul este practic la marginea pădurii. Am ales un astfel de loc pentru că este altceva decât orice altă casă de vacanţă, consider că îţi oferă practic tot ce ai nevoie", este de părere Şontică.
30 de euro pe metru pătrat
Terenul l-a cumpărat acum câteva luni şi crede că preţul a fost unul bun. „Un metru pătrat a costat 30 de euro. În casă voi investi aproximativ 10-15.000 de euro, fiind un proiect extrem de simplu şi clasic, specific unei case la munte şi va fi construită din materiale uşoare şi lemn", explică Şontică.
„Casă de vânzare în Sighişoara, zonă deosebită, poiană în pădure la un kilometru de oraş. 180 de metri pătraţi construiţi şi teren de 2.800 de metri pătraţi, preţ - 110.000 de euro", aşa sună anunţul Iulianei Remeş, de profesie inginer constructor.
În primă instanţă, Remeş a construit locuinţa în regie proprie pentru o a avea o a doua casă, de vacanţă. „Sincer, nici nu ştiu dacă sunt decisă să o vând. Preţul este unul destul de mare, însă amplasamentul a dictat valoarea aici. În prezent, cred că cea mai bună variantă este să o transform într-o pensiune, să se bucure mai multă lume de ea şi de acest loc", susţine Iuliana Remeş, car