Vă mai amintiţi cazul Adrianei Mişcu, născută la Spitalul nr. 2 din Craiova şi care, din cauza acestui ghinion - de a intra pe mâna unor medici incompetenţi - a rămas mutilată pe viaţă, fără un picior? Vă spunem acum o poveste foarte asemănătoare. Din fericire, băieţelul din povestea de azi a fost mai norocos. A scăpat cu viaţă şi intact. Doar cu o experienţă urâtă, pe care i-o vor povesti părinţii, mai târziu.
S-a născut în dimineaţa de joi, 7 mai 2009, la ora 11.10. Mama a ales spitalul. Numărul 2 „Filantropia“. Aşa îi spuseseră nişte prieteni, care îi recomandaseră şi un medic ginecolog de încredere - Manuela Stoenescu. Fusese o sarcină uşoară, iar Alina Ştefanache - mama - nu avusese nici un motiv de îngrijorare. Mai mult, fiind chiar ea de formaţie medic şi cu nenumăraţi prieteni în domeniu care au tot consultat-o în cele nouă luni de sarcină, nu a existat niciodată vreun semn de întrebare asupra bebeluşului sau mamei. Dimpotrivă, pronosticurile erau dintre cele mai bune.
Aşadar, pe 7 mai, Alina Ştefanache l-a adus pe lume pe Vlad Andrei. Un pui de om drăgălaş şi vioi, de 2.800 de grame şi o înălţime de 49 de centimetri. Nota APGAR a fost 7. Pentru părinţi, acesta a fost un prim indiciu că lucrurile nu erau în regulă. Doctoriţa Stoenescu îşi terminase treaba cu rezultate excelente. De copil se ocupa însă altcineva: neonatologul Ileana Ştefănescu. (Aceeaşi care s-a ocupat şi de cazul Adrianei Mişcu, care a rămas fără un picioruş în primele zile de viaţă - articol publicat în GdS înainte de Crăciun: http://www.gds.ro/Comunitate/2009-12-21/Mutilata+de+doctori&hl). Care neonatolog, s-a lămurit familia Ştefanache ulterior, şi-a pregătit cumva terenul - în cazul în care lucrurile nu evoluau cum trebuie - cu nota de la naştere. Trebuie să recunoaştem că a avut dreptate: lucrurile s-au petrecut exact cum a bănuit Domnia sa...
O problemă