Wall Street-ul se teme de reforma financiară anunţată de Casa Albă şi îşi îndreaptă sprijinul către Partidul Republican
Criticaţi de un an pentru "aroganţă şi lăcomie", de către preşedintele Barack Obama şi oameni din anturajul său, bancherii au găsit o cale de răzbunare - nu mai sponsorizează campaniile electorale ale candidaţilor Partidului Democrat, ba chiar îşi îndreaptă donaţiile către rivalii republicani. "Pisicile grase" nu s-au supărat pentru astfel de apelative, ci au reacţionat de-abia când sunt ameninţaţi cu un plan de reformă financiară.
Casa Albă doreşte impozite mai mari pentru primele 50 de bănci care operează în SUA, o supervizare mai strictă şi chiar separarea activităţilor "de cazino" (speculaţii financiare) de cele tradiţionale (atragerea de depozite şi acordarea de credite).
Or, o zdruncinare din temelii a sistemului care a permis profituri şi bonusuri fabuloase este văzută ca o un pericol real de către bancheri. Şansa lor ca reforma să eşueze este ca în Congres să ajungă cât mai mulţi republicani critici faţă de Obama. Astfel, potrivit The New York Times, până şi Jamie Dimon - director executiv la JPMorgan Chase şi considerat un prieten din Chicago al preşedintelui - nu mai vrea să le dea bani democraţilor.
Până acum, banca a contribuit doar la campaniile unor candidaţi individuali, dar a respins cererea comitetului de campanie al Partidului Democrat, angajat în lupta pentru alegerile din noiembrie, când se înnoieşte Camera Reprezentanţilor şi o treime din Senat. În schimb, JPMorgan Chase a oferit 30.000 dolari comitetului similar republican.
În campania din 2008, Wall Street-ul a dirijat atent donaţiile, cam 50% la 50% pentru fiecare partid, dar în 2010, procentul a urcat la 56% în favoarea republicanilor. Nemulţumirea bancherilor faţă de Casa Albă este atât de mare, încât un lobbyist descria situaţia astfel: