Peste 400.000 de persoane, care deţin mai mult de 1,5 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, ar putea plăti penalizări, din primăvară, a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, citat de Mediafax. "În România există 1,5 - 2 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, deţinute de 4-500.000 de persoane", a spus Rădulescu. El a adăugat că se poartă discuţii pentru stabilirea cuantumului viitoarei taxe. Şi ministrul Finanţel
Peste 400.000 de persoane, care deţin mai mult de 1,5 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, ar putea plăti penalizări, din primăvară, a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, citat de Mediafax.
"În România există 1,5 - 2 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, deţinute de 4-500.000 de persoane", a spus Rădulescu.
El a adăugat că se poartă discuţii pentru stabilirea cuantumului viitoarei taxe. Şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu s-a declarat azi adeptul unei măsuri de penalizare a celor care deţin terenuri, dar nu le lucrează.
Terenurile nelucrate reprezintă circa 20% din suprafaţa arabilă a României, în condiţiile în care sunt cultivate circa 8,1 milioane hectare.
Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat marţi că susţine propunerea ca posesorii de terenuri agricole necultivate să plătească o penalizare, precizând însă că nu a purtat încă discuţii cu Ministerul Agriculturii pe această temă.
Proprietarii de terenuri arabile situate în extravilan plătesc un impozit anual cuprins între 36 de lei şi 43 lei pe hectar, banii ajungând la bugetele locale.
În ianuarie, Vlădescu a declarat că nu există discuţii pentru introducerea de noi impozite în agricultură, însă este necesară taxarea exploataţiilor agricole neînregistrate. El a arătat atunci că problema în agricultură nu constă