Ştim că Tudor Gheorghe are anotimpurile sale (simfonice), în ultimul deceniu împărtăşindu-ne poezia din Vară, Toamnă, Primăvară şi Iarnă. Au fost spectacole minunate pe care tinerii de astăzi nu le-au apucat. Maestrul le oferă şansa să cunoască altfel... două anotimpuri.
Cu neica Tudor se face şi Primăvară, şi Iarnă. La Sala Palatului, la 6 martie. "Deşi este atipic pentru Tudor Gheorghe, acest spectacol a fost reluat la aniversarea a 10 ani de la premieră, motiv pentru care va fi ultima dată când îl vom putea urmări", spune Pepino Popescu, managerul trubadurului.
Tudor Gheorghe a ales doar Iarna şi Primăvara să-l însoţească într-o mare citadelă, într-o seară din luna lui Marte, având un motiv de sine stătător: "E greu de receptat atâta frumuseţe poetică într-o lume în care aceste frumuseţi sunt foarte rare. Nu este vorba de o reluare... Dar nebeneficiind de spirjinul instituţiilor care difuzează hituri, fiindcă eu nu fac hituri, ci muzici frumoase, am zis că ar fi bine ca tinerii - care n-au avut parte în 2000 de Primăvara şi de Iarna mea - să mă asculte live. Dacă în altă parte nu au unde!". În cadrul acestui spectacol, Tudor Gheorghe va fi acompaniat de 40 de muzicieni şi de 30 de voci ale orchestrei şi corului Filarmonicii "Oltenia" din Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.
PE DRUMURILE PATRIEI
Noi, cei care l-am tot urmărit pe neica Tudor în spectacole, i-am simţit pe propria piele virtuţile de taumaturg. Cel puţin pentru câteva minute, cât a durat "şedinţa", ne-a lecuit de răutate, minciună, urâţenie interioară, ne-a făcut să ne simţim spiritul sănătos tun.
"Am ajuns să urâm unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Iarna este o splendoare, e o chestie de puritate. E un anotimp care mă trimite înapoi, în copilărie - spune Tudor Gheorghe. Mi-e dragă iarna, dar când văd cum se ocupă edilii şi