La 20 de ani şi mai bine de la decembrie 89, avem şi certificarea juridică a faptului că Dan Voiculescu, personaj-cheie în elita securistă din ultima parte a domniei lui Ceauşescu, a făcut poliţie politică. Târziu! Prea târziu?
Pentru a respecta integral adevărul cu privire la cazul Felix, să spunem din capul locului că încă nu putem consemna definitiv că, legal vorbind, Dan Voiculescu a făcut poliţie politică. E drept: vineri, 5 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia avocaţilor turnătorului umanist-conservator şi a decis că liderul din umbră al PC şi patronul de fapt al unui trust de presă, care joacă apăsat şi adesea murdar, a făcut poliţie politică. Decizia nu e definitivă, iar Sergiu Andon un fel de bodyguard al lui Dan Voiculescu, mai loial acestuia decât un câine - e scandalizat de hotărârea instanţei din care rezultă că şeful său a făcut poliţie politică şi spune că se va merge până în pânzele albe pentru ca situaţia să revină la normal.
Ca element de culoare, să inventariem şi că decizia recentă a Curţii de Apel Bucureşti a fost primită cu surprindere de fostul lider al PC şi, în acelaşi timp, nu a fost o surpriză pentru domnul Andon. În plus şi ăsta e încă un argument că în realitate cazul Felix e mult mai complicat decât pare la prima vedere! , dacă pentru Sergiu Andon, clientul său turna la mişto (ca să îi ducă de nas pe securişti, cum ar veni!), pentru Dan Voiculescu a turna echivala cu un gest de umilinţă pe care era nevoit să îl facă citez acum chiar din vorbele turnătorului! , fiindcă era obligat să câştige o pâine. E adevarăt că, îndeplinind cu sârg şi cu patriotism gesturile obligatorii ale acestei umilinţe, Dan Voiculescu primea mai mult decât o pâine: celebra sticlă de whisky, cartuşul de Kent, gumă de mestecat şi benzină pe bonuri.
Deznodământul de etapă în privinţa relaţiei cunoscute